Ergene; "Su tasarrufu yapmalıyız" 179

Belediye Başkanı Hasan Ergene kuraklığın böyle devam etmesi halinde Soma’da da su sıkıntısı çekilebileceğini söyledi. Başkan Ergene “Su depolarımız, kuyularımız ve su hattımız bir kaç yıl önce hizmete alındı. 250 bin nüfusa göre yapıldı. Ancak kuraklık nedeniyle yaşanan su sıkıntısı ilçemizde de etkisini gösteriyor. Kuyularımızda 10 metreye varan su eksilmesi oldu. Alternatif su kaynakları projelerimiz var. Mevcut 13 kuyumuz var hepsi de şu an faal olarak çalışıyor. Biri Zafer Mahallesinde diğeri Koğukdere de olmak üzere iki tane daha kuyu açıp bekleteceğiz. Gerektiğinde bu kuyuları devreye alacağız. Kuyularda suyun azalmasıyla elektrik masrafımızda daha da arttı aylık Tedaş’a 70 milyar elektrik faturası ödüyoruz. Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaları konusunda zaman zaman uyarıyoruz” dedi.

Active Image